tirsdag, april 28, 2009

Shantaram

Det skjer ofte at eg og vennar diskutere om kva land som vi har løst å besøke. Ein spennande diskusjon der mange land blir nemnt, å når eg hører kva andre svarar og kvifor, so hørest det ofte so spennande ut, at eg også vil dit. Eg ein del land eg har løst å besøke, men det variere stadig kva land som eg vil til neste gang. Det er liksom ikkje so klart som Bjørn og Tiger hadde det på barne-tv for ein del år sidan, dei ville til Panama, som var draumelandet deira.
Etter nyttår so he eg sett ein del filmar på kino, men om eg skal anbefale ein, so vil eg sei Slumdog millionaire. Ei utrulig bra, spennande, med humor og hjerte varm film om ein fattig gut frå slummen i Mumbai. So he du ikkje sett den, so må du sjå den! I vår he eg ikkje lest so masse, men he no endelig blitt ferdig med murstein boka Shantaram, ei bok på heile 932 side. Ei spennande bok om ein mann frå Australia, som klare å stikke av frå fengsel, å som til slutt hamna i India å Mumbai. Boka med sine mange side, blir faktisk aldri kjedelig, den he so mange utrulige historie. Ting som frihet, fattigdom, livsglede, kampen mellom det gode og onde, kjærleik, kva eit menneske tåler og valg er viktig tema her. So les denne! Akkurat no, etter å ha sett filmen og lest boka, so he eg verkelig blitt fasinert over India. Det virka som at India er eit spennande land, med veldig variert kultur. Å at folka som bor der verkelig kan glede seg over livet og til å la andre føle seg som heime.So kanskje blir det India eg skal reise til neste gang? Eller kanskje blir det Afrika eller Sør-Amerika igjen? I sommar he eg i alle fall plana om å ver på Sunnmøre heile sommaren!

Det er ikkje mange veke til eksamen no, å da må eg prøva å bli litt flinkare student, å sete litt mindre på internett. Å eg skal klare å prioritere skulen litt meir no framover, slik at eg kan gjøre det best mulig. Men skal også få tid til trene og henge at med vennar, det er viktig ;) Som eit ordtak henta frå Håvamål sei det: Har du en venn du tror på besøk ham ofte, for det gror kratt og høyt gress på den vei som ikke vandres

11 kommentarer:

Per Oddvin Stornes sa...

Monge kloke ord:)
Lykke til med eksamenstid og vår! Og reiseplana:p

Stine sa...

åh, ej he tenkt på at ej sku spør dej om å få låne den boka m dej!? hadde tenkt å kjøpe den her en dag, men så kom ej på at ej kanskje kunne låne den m dej!? e d mulig?:)

ellers kosli m update da!! enig i at d e interessant å høre om ka land folk he lyst å besøke og kaffør..utenom peru og søramerika kunne ej veldig gjerne også tenkt mej å reist til India..og kanskje thailand!

lykke til med skulearbeid!!:)

Per Oddvin Stornes sa...

Ka me Laos? Ska oss ta å stikke dit neste sommer?

Eivind Myhr sa...

Ei her på jobben hadde med sæ ei venninne fra New Dehli i dag. Så apropos India:)

Høres litt ut som Marte du Kay, "E prioritera alle!". Skal fokusere pås kole, men skal også trene og henge med vennar. Men æ trur du klare det. E utrolig kan man kan få tid te om man bare en noen hakk meir effektiv enn mæ når man først sette sæ ned for å jobbe.

Nyt våren!

Stine sa...

haha,Pers nye reisemål: Laos! Ska sette d opp på lista;)

-andrés felipe sa...

Bjørn og Tiger!!! :-D Haha, hadde heilt glømt ta den serien, digga an når ej va liten :-)

USA, babe! du hekje opplevd ting før du he vør i USA!

Unknown sa...

Te Panama, te Panama! Syns du skal reise te Panama, Per! Eller te Trondheim kanskje.

Unknown sa...

I dag har æ og forloveden vært og sett Slumdog Millionaire. Må si mæ enig med dæ Kay i at det va en veldig bra film!

Stine sa...

igår va ej og an per å såg slumdog millionaire, og den va skikkeligskikkelig bra!!!!!!!
LOVED it!!!

Ingrid's blog sa...

Kjekk blog!:D
Får lyst å reise, igjen!
Må nok komme meg å se Slumdog forstår eg- hørre så mye bra om den filmen!

Lykke t med eksamenslesing!
Klem,klem

Marte sa...

NEi i all veerda! E hakke kommentert! men e har vært flere ganga inne å sjekka etter oppdateringa... Men uans. E syns her va mange koslie kommentara, Å et bra blogginnlegg! kjekt at vi kan være bloggvenna da folkens! E prøve så godt e kan å prioritere alle Eivind.. Men d går ikke alltid så bra. E håpe no på å kunne komme å besøke deg og din framtidige fru i ei kosli leilighet i stjørdalen!! :)
Klems!